Privacy policy

This policy aims to protect your personal data. If you have any questions or concerns regarding the use of your personal information, please contact us and we will help you.

By using this site and / or our services, you agree to process your personal data as described in this Privacy Policy.

Content

  1. Definitions used in this Policy
  2. Principles of data protection that we observe
  3. What are your rights regarding your personal data
  4. What personal data we collect for you
  5. How we use your personal information
  6. Who else has access to your personal information
  7. How do we save your data?
  8. Cookie Information
  9. Supervisory Authority

Definitions

Personal data – any information related to the identity of an individual.

Processing – any action or set of actions that take place on personal data or a set of personal data.

Data subject – An individual whose personal data is being processed.

Child – physical person under 16 years of age.

We / us – ALLIED CONSULTANTS EUROPE Ltd., VAT: BG175457267

Principles of personal data protection

We promise to comply with the following principles of personal data protection:

  • Principle of legality, good faith and transparency. Our data processing activities are legal. We always record your rights before processing your personal information. If requested, we will provide you with information about your data processing.
  • Goal limitation principle. Our data processing activities correspond to the purpose for which we collect these data.
  • The principle of minimizing data. We collect and process only the minimum personal data required for the purpose.
  • Storage limitation principle. We will not store your personal data longer than necessary.
  • Principle of data integrity. We will do our utmost to ensure the accuracy of the data.
  • Privacy Principle. We will do our best to protect your privacy against unauthorized or unlawful processing, accidental loss, destruction or damage.

Rights of the data subject

The data subject has the following rights:

  1. Right to information – this means you have the right to know whether your personal data is being processed, what data is collected, where it came from and why and who is processing it.
  2. Right of access – this means you have the right to receive the data we have collected from and for you. This includes your right to request and receive a copy of your personal data collected with us.
  3. Right to rectification – this means you have the right to request the correction or deletion of your personal data that is inaccurate or incomplete.
  4. Right to delete – this means that in certain circumstances you may request that your personal data be deleted from our records.
  5. Right to Limitation of Processing – This means that under certain conditions you have the right to restrict the processing of your personal data.
  6. Right of objection – this means that in certain cases you have the right to object to the processing of your personal data, for example in the case of direct marketing.
  7. The right not to be subject only to automated processing – this means you have the right to object to automated processing, including profiling, so that you are not the subject of decision-making solely on the basis of automated processing. You can exercise this right when there is a result of profiling that results in legal consequences that apply to you or have a significant impact on you.
  8. Right of portability – You have the right to receive your personal data in a machine-readable format or, if possible, directly transferred from one processor to another.
  9. Right to Submit Complaints – In the event that we refuse your application under Your Access Right, we will give you the reasons for this refusal. If you are not satisfied with the way we processed your request, we ask you to contact us.
  10. Right to assistance by the relevant supervisory authorities – this means you have the right to be assisted by supervisors and the right to other legal remedies, such as claims for damages.
  11. Right to withdraw consent – You have the right to withdraw any consent you have given for the processing of your personal data.

What personal data we collect for you

Information you have provided us with

This can be your email address, name, postal or home address, and so on. Basically, this is the information we need to provide you with a relevant product / service or to improve your stay with us. We retain the information you provide us so that you can perform various activities on our site, including commenting. This information includes, for example, your name and email address.

Information that is automatically collected for you

This includes information that is automatically stored by cookies or other tools for your internet session. For example, this is information about your shopping cart, your IP address, your shopping history (if any), and so on. This information is used to improve your customer experience with us. When you use our services or browse the content of our website, your actions may be included in a log.

Information from our partners

We collect information from our trusted partners, confirming that they have a legitimate reason to share this information with us. This is information you gave them directly or that they have collected for you on another legal basis. See a list of our partners here.

Publicly available information

We may collect information about you that is publicly available.

How we use your personal information

We use your personal information to:

  • provide you with our services. This includes, for example, registering your account; Provide other products and services you have requested; providing promotional products as you wish and communicating with you in connection with these products and services; communication with you; Notify you when changing services
  • Improving your customer experience;
  • Obligation under a law or contract.

We use your personal data on a legal basis and / or with your consent.

In connection with the conclusion of a contract or the fulfillment of contractual obligations, we process your personal data with the following purposes:

  • Identify you;
  • provide you with a service or send / suggest a product;
  • contacting you to make a sale or billing;

Based on legitimate interest, we process your personal data for the following purposes:

  • send you personalized offers (by us and / or by our strictly selected partners);
  • administer and analyze our customer database (shopping and history) to improve the quality, diversity and availability of the products / services we offer / provide;
  • compiling customer satisfaction questionnaires;

Unless you inform us otherwise, we consider it part of our legitimate interest to offer you products / services that are similar to or equal to your Purchase / Visitation history.

With your consent, we process your personal data for the following purposes:

  • send you newsletters and campaign offers (by ourselves or by our strictly selected partners);
  • for other purposes for which we have requested your consent;

We process your personal data in order to fulfill legal obligations and / or use your personal data for capabilities provided by law. We reserve the right to make the personal data collected by us anonymous and use them in this way. We will use data outside the scope of this Policy only when they are anonymised. We keep payment / billing information and other information collected by you as long as this is necessary for accounting purposes or other legal obligations, but no longer than is provided for by law.

We may process your personal data for additional purposes that are not mentioned here, but correspond to the original purpose for which the data was collected. To do so, we have worked hard to:

  • Ensure that the link between the purposes, context and nature of the personal data is appropriate for further processing;
  • post-processing does not harm your interests and provide the right protection for the processing.

We will inform you about further processing and its purposes.

 

Who else has access to your personal information

We do not share your personal data with strangers. Personal information about you in some cases is provided to our trusted partners to provide the service to you or to improve your experience as our client. We share your data with:

Our processing partners:

  • ***

Our business partners:

  • ***

Related third parties:

  • ***
  • ***

We only work with data processing partners who can provide an adequate level of protection for your personal data. We disclose your personal data to third parties or government authorities when we are legally obliged to do so. We may disclose your personal data to third parties if you have agreed to this or if there are other legal grounds for doing so.

How we protect your personal information

We make every effort to protect your personal data. We use security protocols to communicate and transfer data (such as HTTPS). We use anonymisation and pseudonymization where appropriate. We observe our systems for possible weaknesses and attacks.

While we do our best, we can not guarantee the safety of the information. But we promise to notify the relevant authorities of leakage. We will also notify you if there is a threat to your rights or interests. We will do everything we can within reasonable limits to prevent security breaches and to assist the authorities if such a violation occurs.

If you have an account with us, we invite you to keep your username and password secret.

Children

We do not intend to collect or deliberately collect information from children. Our services are not aimed at children and they are not our target customers.

“Cookies” and other technologies we use

We use cookies and / or other related technologies to analyze user behavior, administer the website, track user movements, and collect user information. This is done to personalize and improve your experience with us.

A cookie is a small text file that is stored on your computer. Cookies store information that is used to help the site work. Only we can access the cookies created by our website. You can control the cookies from your browser. If you choose to disable cookies, this may prevent some features you want to use on our site.

We use “cookies” for the following purposes:

  • Required cookies – these “cookies” are required to enable you to use some important features on our website, such as logging in with your username and password. Such cookies do not collect any personal information.
  • Functional cookies – these cookies provide functionality that makes our service more convenient and more personalized. For example, they can remember your name and password in the comment boxes, so you do not have to enter this information each time you post a comment with us.
  • Analytical cookies – these cookies are used to track the use and functionality of our website and services
  • Ad Cookies – these cookies are used to deliver ads that are related to you and your interests. In addition, they are used to limit the number of times you see an ad. Typically, they are placed on the site from ad networks with the permission of the website operator. These cookies remind you that you visited a site and the information is passed to other organizations, such as advertisers. Often, target or advertising cookies are tied to site functionality provided by the other organization.

You can remove cookies stored on your computer through your browser settings. You can also control some third-party cookies by using security enhancement platforms such as optout.aboutads.info or youronlinechoices.com. . If you want additional information about cookies, visit allaboutcookies.org.

We use Google Analytics to measure traffic on our website. Google has its own privacy policy that you can browse through your site or here. If you want to be excluded from Google Analytics, visit the Google Analytics exclusion page.

Supervisor

Commission for Personal Data Protection

Changes to this Privacy Policy

We reserve the right to make changes to this Privacy Policy.

The latest policy change was made on 21.05.2018.

Политика за защита на лични данни

Тази политика цели защита на вашите лични данни. Ако имате въпроси или проблеми относно използването на вашите лични данни, моля свържете се с нас и ние ще ви помогнем.

Използвайки този сайт и/или нашите услуги, вие се съгласявате с обработване на вашите лични данни, така както е описано в настоящата Политика за защита на лични данни.

Съдържание

  1. Дефиниции, използвани в настоящата Политика
  2. Принципи на защита на данните, които спазваме
  3. Какви са правата ви относно вашите лични данни
  4. Какви лични данни събираме за вас
  5. Как използваме вашите лични данни
  6. Кой друг има достъп до вашите лични данни
  7. Как запазваме вашите данни
  8. Информация относно „бисквитките“
  9. Надзорен орган

Дефиниции

Лични данни – всяка информация, свързана с идентификацията на физическо лице.
Обработка – всяко действие или съвкупност от дейстия, които се извършват върху личните данни или набор лични данни.
Субект на данни – физическо лице, чиито лични данни се обработват.
Дете – физическо лице под 16 годишна възраст.
Ние/нас  –„Алайд консултантс юръп“ ЕООД, ЕИК: 175457267

Принципи на защита на личните данни

Обещаваме да спазваме следните принципи на защита на личните данни:

  • Принцип на законосъобразност, добросъвестност и прозрачност. Нашите дейности по обработка на данните са законосъобразни. Винаги отчитаме вашите права преди да обработим личните ви данни. Ако поискате, ние ще ви предоставим информация относно обработката на вашите данни.
  • Принцип на ограничение на целите. Нашите дейности по обработка на лични данни съответстват на целта, за която събираме тези данни.
  • Принцип на свеждане на данните до минимум. Събираме и обработваме единствено минимално необходимите лични данни за съответната цел.
  • Принцип на ограничение на съхранението. Няма да съхраняваме вашите лични данни по-дълго, отколкото е необходимо.
  • Принцип на цялостност на данните. Ще направим всичко в нашите възможности да осигурим акуратност на данните.
  • Принцип на поверителност на данните. Ще направим всичко в нашите възможности да осигурим защита на личните ви данни срещу неразрешено или незаконосъобразно обработване, случайна загуба, унищожаване или повреждане.

Права на субекта на данните

Субектът на данните има следните права:

  1. Право на информация – това означава, че имате правото да узнаете дали се обработват вашите лични данни, какви данни се събират, откъде са получени и защо, а също и кой ги обработва.
  2. Право на достъп – това означава, че имате правото да получите данните, които сме събрали от и за вас. Това включва правото ви да поискате и получите копие от събраните при нас ваши лични данни.
  3. Право на коригиране – това означава, че имате право да поискате коригиране или изтриване на ваши лични данни, които са неточни или непълни.
  4. Право на изтриване – това означава, че в определени обстоятелства можете да поискате личните ви данни да бъдат изтрити от нашите записи.
  5. Право на ограничаване на обработката – това означава, че при определени условия имате право да ограничите обработката на вашите лични данни.
  6. Право на възражение – това означава, че в определени случаи имате право да възразите срещу обработка на вашите лични данни, например в случай на директен маркетинг.
  7. Право да не сте обект само на автоматизирано обработване – това означава, че имате правото да възразите срещу автоматизирано обработване, включително профилиране, за да не сте обект на вземане на решения единствено на основа автоматизираното обработване. Това право можете да упражните когато има резултат от профилирането, който води до правни последици, които се отнасят до вас или ви оказват значително влияние.
  8. Право на преносимост – имате правото да получите вашите лични данни в машинно-четим формат, или ако е възможно, директно да се трансферират от един процесор към друг.
  9. Право на подаване на жалби – в случай, че откажем ваша молба съгласно вашето Право на достъп, ще ви посочим причините за този отказ. Ако не сте удовлетворени от начина, по който сме обработили молбата ви, молим ви да се свържете с нас.
  10. Право за помощ от страна на съответни надзорни органи – това означава, че имате правото да получите помощ от надзорни органи и право на други правни възмездия, като например претенции за нанесени вреди.
  11. Право да оттеглите съгласие – имате право да оттеглите което и да е съгласие, дадено от вас за обработка на личните ви данни.

Какви лични данни събираме за вас

Информация, която вие сте ни предоставили
Това може да бъде ваш имейл адрес, име, пощенски или домашен адрес и т.н. Основно, това е информацията, която ни е необходима, за да ви предоставим съответен продукт/услуга или да подобрим вашия престой при нас. Запазваме информацията, която ни предоставяте, за да можете да извършвате различни дейности в сайта ни, включително да коментирате. Тази информация включва например вашето име и имейл адрес.

Информация, която автоматично се събира за вас
Тук се включва информация, която автоматично се съхранява от „бисквитки“ или други инструменти за вашата интернет сесия. Например, това е информация за вашата кошница за пазаруване, вашият IP адрес, вашата история на пазаруването (ако има такава) и т.н. Тази информация се използва, за да се подобри вашето преживяване на клиент при нас. Когато използвате нашите услуги или разглеждате съдържанието на нашия уебсайт, вашите действия може да бъдат включени в регистър (log).

Информация от нашите партньори
Събираме информация от нашите доверени партньори с потвърждение, че те имат законово основание да споделят тази информация с нас. Това е информация, която вие сте им предоставили директно или която те са събрали за вас на друго законово основание. Вижте списък с нашите партньори тук.

Обществено достъпна информация
Може да съберем информация за вас, която е обществено достъпна.

Как използваме вашите лични данни

Използваме вашите лични данни, за да:

  • ви предоставим нашите услуги. Това включва например регистриране на вашия акаунт; предоставяне на други продукти и услуги, които сте поискали; предоставяне на промоционални продукти по ваше желание и комуникация с вас във връзка с тези продукти и услуги; комуникация с вас; уведомяване към вас при промяна на услуги;
  • подобряване на вашето изживяване като клиент;
  • спазване на задължение съгласно закон или договор.

Използваме вашите лични данни на законосъобразна основа и/или с вашето съгласие.

Във връзка със сключването на договор или изпълняването на договорни задължения, обработваме вашите лични данни със следните цели:

  • да ви идентифицираме;
  • да ви предоставим услуга или да ви изпратим/предложим продукт;
  • да се свържем с вас за осъществяване на продажба или за извършване на фактуриране;

Въз основа на законосъобразен интерес обработваме вашите лични данни за следните цели:

  • да ви изпратим персонализирани оферти (от нас и/или от наши строго подбрани партньори);
  • да администрираме и анализираме нашата клиентска база данни (поведение на пазаруване и история), за да подобрим качеството, разнообразието и наличността на продуктите/услугите, които предлагаме/предоставяме;
  • да съставяме въпросници за удовлетвореност на клиентите;

Освен ако не ни информирате друго, считаме за част от нашия законосъобразен интерес да ви предлагаме продукти/услуги, които са сходни или еднакви с вашата история на покупките/посещенията.

С вашето съгласие обработваме личните ви данни за следните цели:

  • да ви изпращаме информационни бюлетини и оферти за кампании (от самите нас или от наши строго подбрани партньори);
  • за други цели, за които сме поискали вашето съгласие;

Обработваме вашите лични данни, за да изпълним задължения, произтичащи по закон и/или използваме вашите лични данни за възможности, предоставени по закон. Запазваме си правото да направим събраните от нас лични данни анонимни и да ги използваме по този начин. Ще използваме данни извън обхвата на настоящата Политика единствено когато те са анонимизирани. Запазваме информация за плащане/фактуриране и друга информация събрана от вас докато това е необходимо за счетоводни цели или други законови задължения, но не по-дълго от предвиденото в закона.

Може да обработваме вашите лични данни за допълнителни цели, които не са упоменати тук, но отговарят на оригиналната цел, за която данните са били събрани. За да го направим, сме се постарали:

  • да се уверим, че връзката между целите, контекста и естеството на личните данни е подходяща за последваща обработка;
  • последващата обработка да не навреди на вашите интереси, и да осигурим подходящата защита за обработката.

Ще ви информираме за допълнителна обработка и нейните цели.

Кой друг има достъп до вашите лични данни

Не споделяме вашите лични данни с непознати. Личните данни за вас в някои случаи се предоставят на наши доверени партньори с цел осигуряване на услугата към вас или подобряване на вашето изживяване като наш клиент. Споделяме вашите данни с:

Наши партньори по обработка:

  • ***

Наши бизнес партньори:

  • ***

Свързани трети страни:

  • ***
  • ***

Работим единствено с партньори по обработка на данни, които могат да осигурят адекватно ниво на защита на вашите лични данни. Оповестяваме вашите лични данни на трети страни или държавни органи, когато сме законово задължени да го направим. Може да оповестим вашите лични данни на трети страни, ако сте се съгласили на това или ако има други законови основания за това.

Как защитаваме вашите лични данни

Полагаме всички усилия, за да защитим вашите лични данни. Използваме протоколи за безопасност при комуникиране и прехвърляне на данни (като напр. HTTPS). Използваме анонимизиране и псевдонимизиране, когато това е подходящо. Наблюдаваме нашите сисетми за възможни слабости и атаки.

Въпреки че полагаме най-добрите си усилия, не можем да гарантираме безопасността на информацията. Но обещаваме да уведомим съответните власти за изтичане на данни. Също така ще уведомим и вас, ако има заплаха за вашите права или интереси. Ще направим всичко, което можем в разумни граници, за да предотвратим нарушаване на сигурността и да подпомогнем властите, ако все пак настъпи такова нарушаване.

Ако имате акаунт при нас, обръщаме ви внимание да пазите в тайна вашето потребителско име и парола.

Деца

Не възнамеряваме да събираме или умишлено да събираме информация от деца. Нашите услуги не са насочени към деца и те не са наши целеви клиенти.

„Бисквитки“ и други технологии, които използваме

Използваме „бисквитки“ и/или други сродни технологии да анализираме потребителско поведение, да администрираме уебсайта, да проследяваме движенията на потребителите и да събираме информация относно потребители. Това се прави с цел персонализиране и подобряване на вашето изживяване при нас.

„Бисквитката“ представлява малък текстови файл, който се съхранява на вашия компютър. „Бисквитките“ съхраняват информация, която се използва, за да подпомага работата на сайта. Само ние можем да достъпваме „бисквитките“, създадени от нашия уебсайт. Можете да контролирате „бисквитките“ от вашия браузер. Ако изберете да деактивирате „бисквитките“, това може да попречи на осъществяването на някои функции, които да желаете да използвате в нашия сайт.

Използваме „бисквитки“ за следните цели:

  • Необходими „бисквитки“ – тези „бисквитки“ са ви необходими, за да можете да използвате някои важни функционалности от нашия уебсайт, като например да влезете с потребителско име и парола. Такива „бисквитки“ не събират никаква лична информация.
  • Функционални „бисквитки“ – тези „бисквитки“ осигуряват функционалност, която прави използването на нашата услуга по-удобно и да възможност за по-персонализирани характеристики. Например, те може да запомнят вашето име и парола в полетата за коментар, така че да не е необходимо да въвеждате тази информация всеки път, когато публикувате коментар при нас.
  • Аналитични „бисквитки“ – тези „бисквитки“ се използват, за да проследяват използването и функционирането на нашия уебсайт и услуги
  • Рекламни „бисквитки“ – тези „бисквитки“ се използват, за да предоставят реклами, които са свързани с вас и вашите интереси. В допълнение те се използват, за да ограничат броя пъти, в който виждате дадена реклама. Обикновено те се разполагат в сайта от рекламни мрежи с разрешение на оператора на уебсайта. Тези „бисквитки“ запомнят, че сте посетили даден сайт и информацията се предава на други организации като например рекламодатели. Често целевите или рекламни „бисквитки“ се обвързват с функционалност на сайта, предоставена от другата организация.

Можете да премахнете бисквитките, съхранявани на вашия компютър, посредством настройките на вашия браузер.Също така можете да контролирате някои бисквитки от трети лица, като използвате платформи за увеличаване на сигурността, като например optout.aboutads.info или youronlinechoices.com. . Ако желаете допълнителна информация за „бисквитките“ (на английски език), посетете allaboutcookies.org.

Използваме Google Analytics, за да измерваме трафика на нашия уебсайт. Google имат собствена политика за съхраняване на лични данни, която можете да прегледате през техният сайт или тук. Ако желаете да бъдете изключени от Google Analytics, посетете страницата за изключване на Google Analytics.

Надзорен орган

Комисия за защита на личните данни

Промени в настоящата Политика за защита на лични данни

Запазваме си правото да правим промени в настоящата Политика за защита на лични данни.
Последното изменение на Политиката е направено на 21.05.2018 г.